External link opens in new tab or windowMitsubishi toplotne črpalke  R32


toplotno črpalko NOV SISTEM S zrak-voda so najprimernejši sistemi za učinkovito in
varčno nizkotemperaturno ogrevanje prostorov saj se uvrščajo v razred energijske
učinkovitosti A+++ pri nizkotemperaturnem ogrevanju prostorov in A+ pri ogrevanju
sanitarne vode. Temperaturno območje delovanja novih modelov serije ECODAN sega do -20 °C
zunanje temperature.
Najvišja temperatura ogrevalne vode je 60 °C, zato so primerni za nizkotemperaturno
ogrevanje in za ogrevanje v sistemih z ustrezno dimenzioniranimi radiatorji.


visokotemperaturna toplotna črpalka zrak-voda  R32 11,16, in 18 kW

DAIKIN ALTHERMA 3 H HT  (do 70°C)


toplotno črpalko odlikuje sodoben dizajn, najvišja energetska učinkovitost (A+++) Odlična izbira tako za objekte z talnim kot tudi radiatorskim  in konvektorskim ogrevanjem/hlajenjem, možna izvedba z integriranim zalogovnikom 180l ali 230l kot tudi stensko izvedbo brez zalogovnika.
Njene glavne prednosti : visoko učinkovitost pri nizki zunanje temperaturi delovanje do -28°C
ohranja temperature izhodne vode +70°C do zunanje temperature -15°C
tiha zunanja enota toplotne črpalke  z glasnostjo 35dB(A) na 3m razdalje,
možnost več notranjih enot (ogrevanje, ogrevanje+hlajenje ali dvo-območno regulacijo).
 
NOVOSTI 2019


DAIKIN PERFERA

F TXM- N (C TXM- N ) / RXM- N 9


Novost   je najvišja učinkovitost pri hlajenju in ogrevanje notranje enote A+++

 FTXM20N FTXM25N FTXM35N

• klima naprava zagotovlja delovanje vse do -20°C zunanje temperature (gretje in hlajenje)

• Wi-Fi vmesnik že vgrajen za popoln nadzor nad enoto kadarkoli in od koderkoli

•  napredna tehnologija Daikin Flash Streamer najbolj napredno čiščenje zraka zato je primerna za ljudi, ki imajo probleme z dihali

•  optimalno razporeditev izpihanega zraka omogoča funkcija 3-D zračni tok

•inteligentno dvopodročno oko, ki samodejno usmerja tok zraka stran od ljudi in/ali manjša moč delovanje za dodaten prihranek pri stroških energije

• klima naprava je tako tiha, da lahko mirno uživate v sanjah (najnižji zvočni tlak samo 19dBA)

DAIKIN toplotna črpalka ALTHERMA 3 -Uporabniški vmesnik MADOKA , nagrajen dizanj za modul

ključne novosti Daikin toplotne črpalke novega modula Madoka je opcijska oprema za TČ Daikin Altherma 3,- nadomešča EKRUDAS uporabniški vmesnik,- je kompakten - ustreza vsem standardnim elektroinštalacijskim odprtinam,- omogoča dva načina prikaza informacij: standarden in podroben,- omogoča direkten dostop do osnovnih nastavitvenih funkcij (izbira načina delovanja , nadzor temperature sanitarne vode, nastavitev želene sobne temperature.)- omogoča dostop do naprednih nastavitvenih funkcij preko mobilne aplikacije Madoka Assistant (npr. urnik delovanja, sledenja porabe energije, nastavitev temperaturnih omejitev ter drugih omejitev, ki omogočajo prihranek energije ),- na voljo v treh barvah, ki se ujemajo z vsakim notranjim dizajnom,- Bluetooth povezava omogoča enostavno upravljanje in posodabljanje.NOVOSTI  2018

 

 

DAIKIN toplotna črpalka ALTHERMA 3


 • največji prihranek pri obratovalnih stroških pri sezonski učinkovitosti delovanja toplotne črpalke Daikin
 • tako za novogradnjo kot za obnovljene/adaptirane stavbe
 • izhodna temperatura vode do 65°C
 • do -25°C delovanje v najhladnejših podnebjih
 • R32 hladilno sredstvo
 • razred sezonske učinkovitosti A++
 • na voljo z močimi 4, 6 in 8 kW


NAJTIŠJA TOPLOTNA ČRPALKA serij PUHZ-AA


novi ventilator in ohišje kompresorja omogoča za 10dB(A) tišje delovanje - najtišja serija toplotnih črpalk  zrak -voda PUHZ-AA  .Ogrevanje s klimatsko napravo


ker je to enostavna in hitra rešitev ogrevanja prostorov. Klima napravo lahko uporabljamo kot dodaten vir ogrevanja ali kot primarni - edini vir ogrevanja. Vse klima naprave oziroma toplotne črpalke zrak-zrak Mitsubishi Electric v deljeni izvedbi (split sistem) so reverzibilne, torej hladijo in ogrevajo prostore. Uporaba klimatske naprave za ogrevanje je povezana z namestitvijo le-te, saj je zunanja enota hladna in izpostavljena mrazu, torej lahko zmrzuje.

 

Za večino modelov klimatskih naprav MITSUBISHI ELECTRIC velja deklarirano območje delovanja v načinu ogrevanja do zunanje temperature -15°C.

Posebej za potrebe ogrevanja v hladnih krajih je Mitsubishi Electric razvil klime naprave - zunanje enote, ki jih prepoznamo po dodatni oznaki HZ ali H v imenu modela.

 

Zunanje enote za enojne split sisteme so različnih modelov in moči:MUZ-APxxVG, območje delovanje do -15°C

MUZ -APxxVGH, območje delovanja do -20°C


MUZ-LNxxVGHZ, MUFZ-KJxxVEHZ, območje delovanje do -25°C

 

Zunanje enote za multi split sisteme so:


dvojček MXZ-2F53VFH, delovanje do -20°C


dvojček MXZ-2E53VAHZ, delovanje do -25°C


četvorček MXZ-4E83VAHZ, delovanje do -25°C

 

Ali ste vedeli?
Nagrajeni dizajn – ne le vrhunska tehnika

 

Pri klimatskih napravah ali toplotnih črpalkah se pogovor najprej in večinoma vrti okoli moči naprave, energetske učinkovitosti, temperatur, glasnosti in ostalih »tehničnih« parametrov delovanja. Ker pa te naprave vgradimo v naše bivalno in delovno okolje, to neizogibno vpliva tudi na estetiko in uporabo prostora. Želimo si, da bi sovpadale z interjerjem in predstavljale njegovo obogatitev. Glede na to, sta oblika in videz naprave, ki jo postavimo v prostor zagotovo elementa, ki ju pri izbiri ne moremo zanemariti. Ravno nasprotno.

 

Red Dot Design Award je mednarodna nagrada za oblikovanje proizvodov, ki jo že od leta 1955 podeljujejo pri Design Zentrumseverne Westfalije v Essnu in se je uveljavila kot vodilna v svetu. Strokovna žirija vrhunskih svetovnih industrijskih oblikovalcev vsako leto podeli nagrade oblikovalskim dosežkom, ki pridobijo pravico uporabe znaka Red Dot in so razstavljeni v Red Dot Design Museum, kateri se nahaja v obnovljenem rudniškem kompleksu Zeche Zollverein v Essnu. (External link opens in new tab or windowwww.red-dot.org)

 

Snovalci naprav Mitsubishi Electric so strokovnjaki različnih profilov, ki posvečajo pozornost tehničnim lastnostim, uporabnosti materialov kot tudi videzu naprav, kar skupaj odloča o kvaliteti proizvoda in posledično odločilno vpliva na izbiro naprav s strani končnega uporabnika.

 

MITSUBISHI ELECTRIC je leta 2015 prvič prejel nagrado Red Dot Design Award za klimatske naprave iz serije Kirigamine Zen, serija MSZ-EF. Žirija je posebej poudarila prepričljivo sožitje energetsko učinkovite tehnologije, z minimalistično elegantno obliko, v treh barvnih verzijah.

 

 

Letos so bile nagrajene kar tri serije naprav MITSUBISHI ELECTRIC, dve seriji notranjih enot klimatskih naprav (MSZ-AP in MLZ-KP) in serija zunanjih enot sistema toplotne črpalke zrak-voda (PUHZ-AA).

 

 


 

Enotna oblika za vse velikosti modela klimatske naprave MSZ-AP je preprosta, celotna maska naprave je bele barve, iz enega kosa. Vodoravna reža in zožitev na spodnji strani navidezno zmanjšata višino naprave, da se ta nevsiljivo vključi v notranjo ureditev prostora. Serija MSZ-AP je na slovenskem trgu zelo zaželena, z okolju prijaznejšim hladilnim plinom R32, ki omogoča delovanje naprave, je postala uspešnica tega poletja.

 

 

Stropne kasetne enote z enosmernim izpihom serije MLZ-KP se odlično podajo v moderne objekte. Prednja (spodnja) plošča se minimalno spusti v prostor, zato je strop raven. Vrhunska uporabniška izkušnja je seveda omogočena z izpolnjevanjem vseh tehnoloških zahtev, še posebej z izpihom zračnega toka vodoravno pod stropom.

 

 

Poudarjanje svojih konkurenčnih prednosti je za vsakega ponudnika temelj marketinške strategije pri oblikovanju aktivnosti. Vodilne blagovne znamke seveda tekmujejo s tehniko in cenami, vendar je vse pomembnejše tudi privlačno oblikovanje proizvoda in MITSUBISHI ELECTRIC znova dokazuje svojo vodilno vlogo.

vir: www.vitanest.siMITSUBISHI Electric klima naprava MSZ-AP

nova, bolj varčna in okolju prijazna

energijski razred A+++ pri hlajenju in A++ pri ogrevanju (za modela 25, 35)

• neslišno delovanje -19 dB(A) ob najnižji ventilaciji (za modela 25,35)

• kompakten in eleganten dizajn, ki se prilega različnim stilom

• dvojni usmerjevalnik zračnega toka (upravljanje preko IR daljinskega upravljalca)

• upravljanje prek MelCloud aplikacije (opcijsko)

• sistem filtracije s srebrovimi ioni (opcijsko)

• okolju prijazno hladilno sredstvo R32

• tedenski časovnik

modeli VGH

• delovanje do -20° C

• vgrajen grelnik proti zmrzovanju

DAIKIN  klima naprave  PERFERA FTXM20M/RXM20M9

. R-32 hladilno sredstvo

. sezonska učinkovitost do:A+++

. neslišno delovanje - nižji zvočni tlak samo 19dB

. klima naprava , ki ponuja izjemno prilagodljivost- velik modulacijski razpon kompresorja

. edina enota, ki nudi hlajenje, ogrevanje, prečiščevanje zraka, prezračevanje, vlaženje in razvlaževanje

. samodejno čiščenje zračnega filtra

. inteligentno oko, ki pokriva 3 področja, aktivno zmanjšuje porabo energije in občutek prepiha


PERFERA

 

   

NOVO

Stenska klima naprava MITSUBISHI MSZ - AP


R32, opcija WiFi• energijski razred A+++ pri hlajenju in A++ pri ogrevanju (za modela 25, 35)• neslišno delovanje -19 dB(A) ob najnižji ventilaciji (za modela 25,35)• kompakten in eleganten dizajn, ki se prilega različnim stilom• dvojni usmerjevalnik zračnega toka (upravljanje preko IR daljinskega upravljalca)• upravljanje prek MelCloud aplikacije (opcijsko)• sistem filtracije s srebrovimi ioni (opcijsko)• okolju prijazno hladilno sredstvo R32• tedenski časovnikMODELI VGH• delovanje do -20° C• vgrajen grelnik proti zmrzovanju


POMLADNA PRODAJNA AKCIJA klima naprave Mitsubishi


»Gremo v oblake in prikličimo sonce.«
Ob nakupu z Wi-Fi vmesnikom povezljive klimatske naprave MITSUBISHI ELECTRIC (velja za garniture iz serije M in S) do vključno 18.4.2018, Wi-Fi vmesnik prejmete brezplačno več na info@klimatehnik.si   M: 031 655 144 T: 059 940 124


NOVO - DAIKIN tolotna črpalka Altherma 3


DAIKIN toplotna črpalka Altherma 3 na voljo z dvema notranjima enotama samostoječa - integrirana enota z vgrajenim grelnikom za sanitarno toplo vodo ali stenska enota.


 • na voljo z močmi 4,6 in 8kW
 • najboljša sezonska učinkovitost A++, učinkovitost ogrevanja z vrednostjo COP kar 5,1 (pri 7°C/35°C), učinkovitost proizvodnja gospodinjske tople vodez vrednostjo COP 3,3 (EN16147)
 • odlična rešitev za novogradnje
 • velika zmogljivost : izhodna temperatura vode lahko znaša do 65°C, tako da je odlična izbira tudi za adaptacijo (radiatorskega sistema ogrevanja)
 • pri tem pa ohranja svojo znano odpornost proti nizkim temperaturam do -25°C, tako da zanesljivo deluje tudi v najhladnejših podnebjih.
 • Bluevolutin tehnologija (kombinira izredno učinkovite kompresorje, ki je razvilo Daikin, s hladilnim sredstvom prihodnosti R32
 • preprosta vgradnja toplotne črpalke
 • preprost zagon toplotne črpalke
 • preprosto upravljanje toplotne črpalke