NOVA DAIKIN  ALTHERMA 3H HT

 

Visokotemperaturna toplotna črpalka zrak - voda
Altherma 3 H HT  toplotna črpalka odlikuje jo nov sodoben dizajn,

 • 14, 16 in 18 kW moči
 • najvišja energetska učinkovitost  A+++/A+++,
 • vsebnost hladilnega sredstva R32,
 • TOPLOTNA ČRPALKA  ima prednost visoka učinkovitost pri nizki zunanjih temperaturah do -28°C , ki je tudi zelo tiha z glasnostji 35dBA na 3m razdalje,
 • odlična izbira za objekte s talnim ali radiatorskim in konvektorskim ogrevanjem  saj  ohranja temperature izhodne vode  do +70˘C do zunanje temperature -15°C


Daikin velja za enega izmed prvih proizvajalcev toplotnih črpalk. Vsi njihovi sistemi omogočajo gretje in hlajenje, napreden inverter pa skrbi za prilagajanje potrebne ogrevalne moči objekta. Poleg prostorov lahko seveda ogreva tudi sanitarno vodo. Pri tem je rezervoar lahko samostojen, na voljo pa je tudi izvedba, katera se postavi direktno na notranjo enoto. Celotna zadeva v kurilnici potem izgleda zelo lično, zavzame pa tudi manj prostora. Tak sistem je prikazan na sliki desno.

 


Daikin ima toplotne črpalke "zrak-voda" razdeljene v dve skupini: nizkotemperaturni (LT) in visokotemperaturni sistem (HT).

1. Nizkotemperaturni sistem Daikin


Nizkotemperaturni sistem je, kot že pove ime samo, namenjen predvsem objektom s talnim ali stenskim načinom ogrevanja ter za nizkotemperaturne radiatorje. Na običajne radiatorje priklopa priporočamo Daikin Altherma 3 niskotemperaturna toplotna  črpalka zrak-voda.,delovanje do -25°C zunanje temp. ohranjanje nazivne moči do -10°C  . Tudi sicer je seveda pogoj za vgradnjo solidno izoliran objekt (recimo vsaj nekje 8 cm stenske izolacije).


Temperatura izhodne vode lahko znaša največ 50-65 °C, deluje pa vse do -20/-25 °C zunanje temperature.


Nizkotemperaturne toplotne črpalke "zrak-voda" DAIKIN ALTHERMA so tudi subvencionirane s strani Eko sklada.2. Visokotemperaturni sistem Daikin


Za primere, ko so v objektu za ogrevanje namenjeni radiatorji, povrhu pa je objekt še slabše ali celo nič izoliran, pa je primerna Daikin visokotemperaturna toplotna črpalka. Gre za prvo toplotno črpalko na svetovnem tržišču, katera omogoča segrevanje vode vse do 80 °C, deluje pa celo do -25 °C. Pri tem je potrebno tudi poudariti, da svojo nazivno ogrevalno moč (na voljo so modeli od 11 pa do 16 kW), ko se zunanja temperatura spusti krepko pod nič, izgublja zelo počasi, tako da vezava na kakšen drug vir ogrevanja tudi pri zunanjih temperaturah od -15 do -20 °C ni potreben.


NOVA  DAIKIN toplotna črpalka Altherma 3 H HT zrak-voda 14,16 in 18kW nazivna ogrevalna moč

energijska učinkovitost  A++/A++  zunaje enote toplotne črpalke delovanje do -28°C, ohranja temperature izstopne vode do +70°C do zunanje temperature do-15°C, hladilno sredstvo R32 , najtišje delovanje toplotne črpalke samo  35dBA


Zelo primerna je tudi za spomeniško zaščitene objekte, kjer se zunanje izolacije niti ne sme izvesti ali pa bi bil poseg izredno zahteven in drag.

Primerjavo doseganja izhodne temperature vode in končne skupne grelne moči med nizkotemperaturnim in visokotemperaturnim sistemom Daikin prikazuje spodnja slika:


Na visokotemperaturne sisteme vam priznamo poseben bonus Daikina  (v višini 1.600 evrov), s strani Eko sklada pa ta sistem žal ni subvencioniran.


NOVO - DAIKIN tolotna črpalka Altherma 3


DAIKIN toplotna črpalka Altherma 3 na voljo z dvema notranjima enotama samostoječa - integrirana enota z vgrajenim grelnikom za sanitarno toplo vodo ali stenska enota.


 • na voljo z močmi 4,6 in 8kW
 • najboljša sezonska učinkovitost A++, učinkovitost ogrevanja z vrednostjo COP kar 5,1 (pri 7°C/35°C), učinkovitost proizvodnja gospodinjske tople vodez vrednostjo COP 3,3 (EN16147)
 • odlična rešitev za novogradnje
 • velika zmogljivost : izhodna temperatura vode lahko znaša do 65°C, tako da je odlična izbira tudi za adaptacijo (radiatorskega sistema ogrevanja)
 • pri tem pa ohranja svojo znano odpornost proti nizkim temperaturam do -25°C, tako da zanesljivo deluje tudi v najhladnejših podnebjih.
 • Bluevolutin tehnologija (kombinira izredno učinkovite kompresorje, ki je razvilo Daikin, s hladilnim sredstvom prihodnosti R32
 • preprosta vgradnja toplotne črpalke
 • preprost zagon toplotne črpalke
 • preprosto upravljanje toplotne črpalke

Katalog DAIKIN TČ ALTHERMA H HT3 EPRALR 02.2020.pdf 1.9MB