Mitsubishi slovi po dolgoletni prisotnosti na trgu klimatskih naprav in toplotnih črpalk, tako da so njihovi sistemi eni najbolj zanesljivih.

V osnovi je sistem primeren tako za talno kot tudi za radiatorsko ogrevanje, saj lahko vodo segreva vse do 60 °C, deluje pa do -25 °C zunanje temperature. Svojo nazivno moč (8, 11, 14 in 23 kW) ohranja vse do -15  °C zunanje temperature, izkoristki električne energije pa so zelo visoki, zaradi česar je v večini primerov upravičen tudi do subvencije Eko sklada.

 


Edina težava tako visoke grelne moči je relativno visoka minimalna grelna moč, tako da je potrebno predvsem paziti, da naprava ni predimenzionirana glede na objekt, saj s tem povzročimo večje število vklopov in izklopov naprave, predvsem v prehodnih obdobjih, ko so potrebe po grelni kapaciteti manjše.


Nova generacija Mitsubishijevih zunanjih enot je oblikovno in tehnično veliko bolj dovršena od starejše različice. Notranja enota je na voljo v dveh različicah - z vgrajenim sanitarnim rezervoarjem ali brez.


Različica z rezervoarjem ima kapaciteto 200 litrov, primerna pa je tudi za postavitev v bolj viden prostor, saj ne daje občutka industrijske naprave.


Druga različica Ecodana je notranja enota brez sanitarnega rezervoarja, torej primerna za situacije, ko je ogrevanje vode rešeno kako drugače.


  


KATALOG toplotnih črpalk Mitsubishi Electric_februar 2020.pdf 4.5MB