Znana blagovna znamka Daikin je na trgu prisotna  že od leta 1924. Slovi po izjemni kvaliteti klimatskih naprav in toplotnih črpalk ter visoki zavesti do varovanja okolja. Ponujajo dodelane inverterske sisteme ter kopico rešitev za ogrevanje na osnovi obnovljivih virov energije. Iz ponudbe klimatskih naprav izstopa predvsem sistem Ururu Sarara, kateri lahko bolj učinkovito razvlažuje, predvsem pa vlaži in dovaja svež zrak v prostor.

 

Dovod svežega zraka od zunaj poteka po posebni manjši cevi, svež zrak pa se pri tem lahko še shladi ali dogreje in seveda prefiltrira. Vse te lastnosti je prenovljeni model  zastavil še za stopničko višje. Izpostavimo lahko tudi najtišje kasetne enote in pa Emura stenske klimatske naprave, katere so na voljo v dveh različnih barvah in v izredno modernem dizajnu. Na voljo je tudi talna klimatska naprava Nexura z radiacijsko ploščo, katera pride najbolj do izraza pri ogrevanju prostora, saj plošča oddaja toploto kot radiator.

Ena zadnjih novosti je tudi uvedba hladilnega plina R32, s katerim so prvič napolnili novo serijo Ururu-Sarara naprav v letu 2013. R32 plin ima v primerjavi z R410A kar 75% nižji vpliv na globalno segrevanje, hkrati pa omogoča doseganje višjih energetskih izkoristkov (višja koeficienta SCOP in SEER). Piko na i pa doda tudi dejstvo, da gre v tem primeru za eno-komponentni plin, s čimer se ga veliko lažje reciklira ter zagotavlja lažje optimalno delovanje klimatskih naprav.

Naša ocena naprav: 5/5